"B" kategóriás járművezető-képzés

A tanfolyamokra való felvétel feltételei:

Az egészségügyi alkalmasság igazolása az elméleti (Kresz) vizsgára bocsátás feltétele. Az alkalmasságot orvosi igazolással, vagy érvényes jogosítvánnyal igazolhatja.

Az egészségügyi alkalmasság igazolásához az orvosi vizsgálatot iskolánkban is elvégeztetheti.

Elméleti képzés

Az elméleti képzés végezhető tanfolyami oktatáson, vagy igény szerint e-learning képzéssel.

A tanfolyami elméleti oktatás előírt óraszáma 28 óra, az órák időtartama 45 perc. Az órákon való részvétel szükséges, legfeljebb az elméleti órák 10%-áról hiányozhat. A mulasztott órák pótlását az iskolavezetővel egyeztetheti. Az elméleti tanulmányokat kreszvizsga zárja.

Ön a tanfolyam kezdetétől számított 9 hónapon belül jelenthető elméleti vizsgára, és a tanfolyam kezdetétől számított 12 hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tennie.

Ha e-learning képzésen szeretne részt venni, ezt kérjük jelezze az iskolavezetőnek, aki intézkedik a képzésre való beiratásáról, majd annak elvégzése után az elméleti vizsgára jelentésről.

Gyakorlati oktatás

A gyakorlati órák időtartama 50 perc, az előírt kötelező óraszám 29 óra + 1 óra forgalmi vizsga, a következők szerint:

A gyakorlati oktatás során legalább 580 km-t kell vezetnie.

A sikeres Kresz vizsgától számított 2 éven belül kell sikeres forgalmi vizsgát tegyen.

Pótórák

Ha nem sikerül az előírt óraszám alatt elsajátítania a tudnivalókat, esetleg nem sikerült elegendő kilométert vezetnie, vagy ha pótvizsgáznia kell, pótóra vezetése lehet szükséges. Pótvizsga esetén 4 óra gyakorlás ajánlott a vizsga ismétlése előtt.

Elsősegélynyújtó tanfolyam

Ahhoz, hogy átvehesse vizsgaigazolását, egy közúti elsősegélynyújtó tanfolyamon is részt kell vennie, amelyet szintén vizsga követ. Ha még nem tett ilyen vizsgát, akkor a tanfolyamot elvégezheti iskolánkban is.

Tanfolyami áraink

Áraink itt tekinthetők meg

Vissza a képzések oldalra