"B" kategóriás járművezető-képzés

A tanfolyamokra való felvétel feltételei:

Az egészségügyi alkalmasság igazolása az elméleti (Kresz) vizsgára bocsátás feltétele. Az alkalmasságot orvosi igazolással, vagy érvényes jogosítvánnyal igazolhatja.

Elméleti képzés

Az elméleti képzés végezhető tanfolyami oktatáson, vagy igény szerint e-learning képzéssel.

A tanfolyami elméleti oktatás előírt óraszáma 28 óra, az órák időtartama 45 perc. Az órákon való részvétel szükséges, legfeljebb az elméleti órák 10%-áról hiányozhat. A mulasztott órák pótlását az iskolavezetővel egyeztetheti. Az elméleti tanulmányokat kreszvizsga zárja.

Ön a tanfolyam kezdetétől számított 9 hónapon belül jelenthető elméleti vizsgára, és a tanfolyam kezdetétől számított 12 hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tennie.

Ha e-learning képzésen szeretne részt venni, ezt kérjük jelezze az iskolavezetőnek, aki intézkedik a képzésre való beiratásáról, majd annak elvégzése után az elméleti vizsgára jelentésről.

Gyakorlati oktatás

A gyakorlati órák időtartama 50 perc, az előírt kötelező óraszám 29 óra + 1 óra forgalmi vizsga, a következők szerint:

A gyakorlati oktatás során legalább 580 km-t kell vezetnie.

A sikeres Kresz vizsgától számított 2 éven belül kell sikeres forgalmi vizsgát tegyen.

Pótórák

Ha nem sikerül az előírt óraszám alatt elsajátítania a tudnivalókat, esetleg nem sikerült elegendő kilométert vezetnie, vagy ha pótvizsgáznia kell, pótóra vezetése lehet szükséges. Pótvizsga esetén 4 óra gyakorlás ajánlott a vizsga ismétlése előtt.

Elsősegélynyújtó tanfolyam

Ahhoz, hogy átvehesse vizsgaigazolását, sikeres közúti elsősegélynyújtó vizsgát is kell tennie. Ha még nem tett ilyen vizsgát, akkor a szükséges tudást megszerezheti iskolánban is, egy elsősegélynyújtó tanfolyamon.

Tanfolyami áraink

Áraink itt tekinthetők meg

Vissza a képzések oldalra